Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 9994 - zapalovač

ČSN EN ISO 9994 - Zapalovače – Bezpečnostní specifikace

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 9994 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-09-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:9994:ed-5:v1:en
Třidící znak: 945201
Obor: Drobné spotřební výrobky
ICS:
  • 97.180 - Různá zařízení pro domácnost a komerční účely
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1 zapalovač

(lighter) ručně ovládané zařízení vytvářející plamen (používající jako palivo petrochemické deriváty), obvykle používané pro úmyslné zapalování cigaret, doutníků a dýmek, u kterého je předpoklad, že bude používáno pro zapalování (3.21.) materiálů, jako je papír, knoty, svíčky a svítilny POZNÁMKA 1 k heslu Zapalovače nejsou určeny pro používání jako svíčky nebo jako baterky, nebo pro jiné používání, které vyžaduje prodlouženou dobu hoření.

3.1 lighter

manually operated flame-producing device, employing a petrochemical derivative as a fuel, normally used for deliberately igniting cigarettes, cigars and pipes, and which might foreseeably be used to ignite (3.21) materials such as paper, wicks, candles and lanterns Note 1 to entry: Lighters are specifically not intended for use as candles or as flashlights, or for other uses requiring an extended burn time.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím