Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO/IEC 17000 - činnost posuzování shody první strany

ČSN EN ISO/IEC 17000 - Posuzování shody – Slovník a základní principy

Stáhnout normu: ČSN EN ISO/IEC 17000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-12-01
Třidící znak: 010106
Obor: Pojmy všech oborů a třídění
ICS:
  • 01.040.03 - Sociologie. Služby. Organizace podniků a management. Administrativa. Doprava (názvosloví)
  • 03.120.20 - Certifikace výrobků a podniků. Posuzování shody
Stav: Platná
Nahlásit chybu

4.3 činnost posuzování shody první strany

činnost posuzování shody, která je vykonávána osobou nebo organizací, která poskytuje předmět posuzování shody (4.2) nebo je předmětem posuzování shody (4.2)

POZNÁMKA 1 k heslu Označení první, druhé a třetí strany používané k charakterizování činností posuzování shody ve vztahu k danému předmětu nemá být zaměňováno s právní identifikací příslušných smluvních stran.

PŘÍKLAD Činnosti prováděné poskytovateli, designéry nebo vlastníky předmětu, investory v předmětu a oznamovateli inzerenty nebo promotéry předmětu.

POZNÁMKA 2 k heslu Pokud činnost vykonává externí orgán jednající jménem a pod kontrolou osoby nebo organizace, která poskytuje předmět posuzování shody nebo je předmětem posuzování shody, je taková činnost stále považována za činnost posuzování shody první strany (např. interní audity prováděné poradcem, který není součástí organizace).

4.3 first-party conformity assessment activity

conformity assessment activity that is performed by the person or organization that provides or that is the object of conformity assessment (4.2)

Note 1 to entry: The first-, secondand third-party descriptors used to characterize conformity assessment activities in relation to a given object are not to be confused with the legal identification of the relevant parties to a contract.

EXAMPLE Activities performed by providers, designers or owners of the object, investors in the object, and advertisers or promoters of the object.

Note 2 to entry: If an activity is performed by an external body acting on behalf of and controlled by a person or organization that provides or is the object, the activity is still called a first-party conformity assessment activity (e.g. internal audits performed by a consultant who is not part of the organization).

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím