Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 71-2 - maškarní kostým

ČSN EN 71-2 - Bezpečnost hraček - Část 2: Hořlavost

Stáhnout normu: ČSN EN 71-2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-07-01
Třidící znak: 943095
Obor: Dětské hračky a vozítka
ICS:
  • 13.220.40 - Zápalnost a hořlavost materiálů a výrobků
  • 97.200.50 - Hračky
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.15 maškarní kostým

(toy disguise costume) kostým určený k tomu, aby jej nosily děti a usnadnil jim nápaditou hru, kdy dítě předstírá, že je nějakou postavou POZNÁMKA 1 k heslu Kostýmy a oděvy pro děti mladší 12 měsíců se nepovažují za maškarní kostýmy, protože tyto děti se nemohou zapojit do hraní rolí, postav (viz A.4). POZNÁMKA 2 k heslu Maškarní kostým může být jeden předmět nebo oděvní komplet s více předměty. Čarodějův plášť nebo šaty princezny jsou příkladem maškarního kostýmu z jednoho předmětu. Plášť, trikot a rukavice superhrdiny jsou příklady oděvního kompletu s několika předměty.

3.15 toy disguise costume

costume intended to be worn by children to facilitate imaginative play where the child pretends to be a character Note 1 to entry: Costumes and garments for children less than 12 months old are not regarded as toy disguise costumes since such children are unable to engage in character role-play (see A.4). Note 2 to entry: A toy disguise costume can be a single article or a clothing ensemble with multiple articles. A wizard’s cloak or a princess’s dress are examples of single article toy disguise costumes. A superhero’s cape and bodice and gloves are examples of a clothing ensemble with multiple articles.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím