Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 71-4 ed. 2 - souprava pro pokusy uvolňující oxid uhličitý

ČSN EN 71-4 ed. 2 - Bezpečnost hraček - Část 4: Soupravy pro chemické pokusy a podobné činnosti

Stáhnout normu: ČSN EN 71-4 ed. 2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-08-01
Třidící znak: 943095
Obor: Dětské hračky a vozítka
ICS:
  • 97.200.50 - Hračky
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.5 souprava pro pokusy uvolňující oxid uhličitý

(carbon dioxide generating experimental set) souprava pro pokusy skládající se hlavně z látky nebo směsi nesoucí oxid uhličitý a látky nebo směsi uvolňující oxid uhličitý, které po sloučení uvolňují oxid uhličitý za přítomnosti vody v otevřeném systému bez plynotěsného omezení nebo zákazu POZNÁMKA 1 k heslu Souprava se používá pro provedení a pozorování chemických reakcí, u kterých není záměrem uvolňovat oxid uhličitý, aby se ukázala rychlost, zrychlení nebo hluk.

3.5 carbon dioxide generating experimental set

experimental set consisting mainly of a carbon dioxide-donor substance or mixture and a carbon dioxide-liberating substance or mixture which after combination generate carbon dioxide in the presence of water in an open system without any gas-tight restriction or confinement Note 1 to entry: The set is used to carry out and observe chemical reactions where there is no intention to generate carbon dioxide in order to demonstrate speed, velocity or noise.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím