Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 16559 (by DeepL) - teplota deformace popela

ČSN EN ISO 16559 (by DeepL) - Tuhá biopaliva - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 16559 (by DeepL) (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2022-08-01
Třidící znak: 838200
Obor: Biopaliva
ICS:
  • 01.040.27 - Technika energie a přenosu tepla (názvosloví)
  • 01.040.75 - Ropa a příslušné technologie (názvosloví)
  • 27.190 - Biologické a alternativní zdroje energie
  • 75.160.40 - Biopaliva
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.14 teplota deformace popela


deformační teplota


DT


teplota, při které se objevují první známky tání


Poznámka 1 k položce: Viz také chování popela při tání (3.17).


Poznámka 2 k položce: Teplota deformace popela se projevuje zaoblením hran, vyhlazením povrchu, roztažením válce nebo celkovou změnou tvaru válce. Pokud zkušební těleso začne bobtnat nebo bublat, aniž by se hrany zaoblily, zaznamená se teplota jako DT (protože k bobtnání a bublání dochází pouze tehdy, když se část popela (3.13) roztaví).


[ZDROJ ISO 21404:2020, 3.2, upraveno - přidán první preferovaný termín, poznámky 1 a 3 k položce zrušeny, přidána nová poznámka 1 k položce].

Upozornění: Jedná se pouze o automatický informativní překlad pro pracovní účely, nejde o oficiální překlad ČSN!

3.14 ash deformation temperature


deformation temperature


DT


temperature at which first signs of melting occur


Note 1 to entry: See also ash melting behaviour (3.17).


Note 2 to entry: Ash deformation temperature can be seen as rounding of the edges, smoothing of surfaces, expansion of the cylinder or general changing of the cylinder shape. If the test piece starts to swell or bubble without the edges being rounded, the temperature is registered as DT (since swelling and bubbling only occur when a fraction of the ash (3.13) is melted).


[SOURCE ISO 21404:2020, 3.2, modified — First preferred term added, Notes 1 and 3 to entry deleted, new Note 1 to entry added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím