Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 52003-1 - energetická charakteristika; charakteristika ENB;

ČSN EN ISO 52003-1 - Energetická náročnost budov – Ukazatele, požadavky, hodnocení a průkazy – Část 1: Obecné aspekty a aplikace celkové energetické náročnosti

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 52003-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2022-06-01
Třidící znak: 730324
Obor: Stavební fyzika - Teplo
ICS:
  • 91.120.10 - Tepelné izolace
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.3.5 energetická charakteristika; charakteristika ENB;

jakýkoliv prvek, součást nebo aspekt vlastností budovy, jednotlivě nebo souhrnně, s možným vlivem na energetickou náročnost posuzovaného objektu

POZNÁMKA 1 k heslu Charakteristika ENB se může týkat jednotlivého prvku budovy (např. tepelné izolace stěny) nebo jakékoliv kombinace prvků budovy (např. potřeb vytápění, náročnosti soustavy pro vytápění, celkové energetické náročnosti) až po celou budovu.

POZNÁMKA 2 k heslu Každá charakteristika ENB může být vyjádřena několika možnými ukazateli ENB. Např. tepelná izolace stěny může být kvantifikována součinitelem prostupu tepla, celkovým tepelným odporem, teplotním činitelem apod. Další příklady viz ISO 52018-1[9].

[ZDROJ: ISO 52000-1:2017, 3.5.6]

3.3.5 energy feature; EPB feature;

any element, component or property aspect of a building, single or combined, that may have an effect on the energy performance of the assessed object

Note 1 to entry An EPB feature may relate to a single building element (e.g., the thermal insulation of a wall) or any combination of building elements (e.g., the heating needs, the performance of a heating system, the overall energy performance), up to the entire building.

Note 2 to entry Every EPB feature can be characterized by several possible EPB indicators. For instance, the thermal insulation of a wall can be quantified by its thermal transmittance, its overall thermal resistance, its temperature factor, etc. For more examples, see ISO 52018-1[9].

[SOURCE: ISO 52000-1:2017, 3.5.6]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím