Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 1998-4 - slazení

ČSN ISO 1998-4 - Ropný průmysl - Terminologie - Část 4: Rafinace

Stáhnout normu: ČSN ISO 1998-4 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2001-09-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:1998:-4:ed-1:v1:en
Třidící znak: 656000
Obor: Ropné výrobky všeobecně a zkušební metody společné více skupinám výrobků
ICS:
  • 01.040.75 - Ropa a příslušné technologie (názvosloví)
  • 75.080 - Ropné produkty obecně
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

4.20.400 slazení

postup zmírňování zápachu lehkých destilátů nebo zmenšování jejich korozivnosti založený na odstranění sirovodíku a merkaptanů nebo na konverzi merkaptanů na disulfidy

POZNÁMKA Před zpracováním se destilát nazývá kyselý; po zpracování se nazývá slazený nebo sladký.

4.20.400 sweetening

process for improving the odour of a light distillate or reducing its corrosiveness, consisting in removing hydrogen sulfide and mercaptans or converting the latter to disulfides

NOTE Before treatment, the distillate is termed sour; after treatment, it is termed sweet.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím