Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 1132-1 - jmenovitá šířka ložiska B, C nebo T

ČSN ISO 1132-1 - Valivá ložiska - Tolerance - Část 1: Termíny a definice

Stáhnout normu: ČSN ISO 1132-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2005-06-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:1132:-1:ed-1:v1:en
Třidící znak: 024602
ICS:
  • 01.040.21 - Mechanické systémy a součástky pro obecné použití (názvosloví)
  • 21.100.20 - Valivá ložiska
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

5.3.10 jmenovitá šířka ložiska B, C nebo T

<radiální ložisko> vzdálenost mezi dvěma teoretickými čely kroužku vymezující šířku ložiska

Poznámka Jmenovitá šířka ložiska je zpravidla referenční hodnotou (základním rozměrem) pro úchylky skutečné šířky ložiska. Symbol B se používá, když jmenovitá šířka ložiska je vzdálenost mezi čely vnitřního kroužku nebo když vnitřní i vnější kroužek je stejně široký a jejich teoretická čela jsou v jedné rovině. Symbol C se používá, když jmenovitá šířka ložiska je vzdálenost mezi čely vnějšího kroužku (za předpokladu, že symbol B nelze použít). Symbol T se používá, když jmenovitá šířka ložiska je vzdálenost mezi jedním čelem vnitřního kroužku a čelem vnějšího kroužku na protilehlé straně.

5.3.10 nominal bearing width B, C or T

<radial bearing> distance between the two theoretical ring faces designated to bound the width of a bearing

NOTE The nominal bearing width is generally the reference value (basic dimension) for deviations of the actual bearing width. Symbol B is used where the nominal bearing width is the distance between the inner ring faces, as well as where inner and outer rings are equally wide and their faces nominally flush. Symbol C is used where the nominal bearing width is the distance between the outer ring faces (providing symbol B is not applicable). Symbol T is used where the nominal bearing width is the distance between one inner ring face and the outer ring face on the opposite side.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím