Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 6107-2 - pasterizaceNP11)

ČSN ISO 6107-2 - Jakost vod - Slovník - Část 2

Stáhnout normu: ČSN ISO 6107-2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2009-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:6107:-2:ed-4:v1:en
Třidící znak: 750175
Obor: Vodní hospodářství. Názvosloví
ICS:
  • 01.040.13 - Životní prostředí. Ochrana zdraví. Bezpečnost (názvosloví)
  • 13.060.01 - Kvalita vod obecně
Stav: Neplatná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

78 pasterizaceNP11)

zvyšování teploty po přiměřenou dobu za účelem buď inaktivace mikroorganismů, zvláště patogenů, nebo dočasného snížení jejich počtu, a to do určené meze, nebo na hodnotu pod infekční dávkou před usazováním

NP11) NÁRODNÍ POZNÁMKA Jde o likvidaci vegetativních buněk mikroorganismů zahřátím na 70 °C až 80 °C.

78 pasteurization

process involving the elevation of temperature for an appropriate period of time, for the purpose of either inactivating microorganisms, particularly pathogens, or decreasing their number for a limited period of time, to a specified level or to a value below the infective dose

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím