ČSN ISO 6107-2 - Jakost vod - Slovník - Část 2
Stáhnout normu: | ČSN ISO 6107-2 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2009-04-01 |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:6107:-2:ed-4:v1:en |
Třidící znak: | 750175 |
Obor: | Vodní hospodářství. Názvosloví |
ICS: |
|
Stav: | Neplatná |
‹
Nahlásit chybu
78 pasterizaceNP11)
zvyšování teploty po přiměřenou dobu za účelem buď inaktivace mikroorganismů, zvláště patogenů, nebo dočasného snížení jejich počtu, a to do určené meze, nebo na hodnotu pod infekční dávkou před usazováním
NP11) NÁRODNÍ POZNÁMKA Jde o likvidaci vegetativních buněk mikroorganismů zahřátím na 70 °C až 80 °C.
78 pasteurization
process involving the elevation of temperature for an appropriate period of time, for the purpose of either inactivating microorganisms, particularly pathogens, or decreasing their number for a limited period of time, to a specified level or to a value below the infective dose