Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 50001 - audit

ČSN EN ISO 50001 - Systémy managementu hospodaření s energií – Požadavky s návodem k použití

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 50001 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-03-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:50001:ed-2:v1:en
Třidící znak: 011501
Obor: Management hospodaření s energií
ICS:
  • 03.100.70 - Systémy managementu
  • 27.015 - Energetická účinnost. Úspora energie obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.3.8 audit

systematický, nezávislý a dokumentovaný proces (3.3.6) pro získání důkazu z auditu a pro jeho objektivní hodnocení s cílem určit rozsah, v němž jsou splněna kritéria auditu

POZNÁMKA 1 k heslu Audit může být interní (první strana) nebo externí (druhá nebo třetí strana) a také kombinovaný (kombinace dvou nebo více oborů).

POZNÁMKA 2 k heslu Interní audit provádí sama organizace (3.1.1) nebo externí strana jejím jménem.

POZNÁMKA 3 k heslu „Důkaz z auditu“ a „kritéria auditu“ jsou definovány v normě ISO 19011.

POZNÁMKA 4 k heslu Termín „audit“, jak je zde definován a jak se používá v tomto dokumentu, znamená interní audit systému managementu hospodaření s energií (3.2.2). Liší se od „energetického auditu“. V této definici „důkaz z auditu“ znamená důkaz z interního auditu systému managementu hospodaření s energií a nikoliv důkaz z energetického auditu.

3.3.8 audit

systematic, independent and documented process (3.3.6) for obtaining audit evidence and evaluating it objectively to determine the extent to which the audit criteria are fulfilled

Note 1 to entry: An audit can be an internal audit (first party) or an external audit (second party or third party), and it can be a combined audit (combining two or more disciplines).

Note 2 to entry: An internal audit is conducted by the organization (3.1.1) itself, or by an external party on its behalf.

Note 3 to entry: “Audit evidence” and “audit criteria” are defined in ISO 19011.

Note 4 to entry: The term “audit” as defined here and as used in this document means the internal audit of an energy management system (3.2.2). This is different from an “energy audit”. In this definition, “audit evidence” means evidence from an internal audit of the energy management system, and not evidence from an energy audit.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím