ČSN EN 12331 - Potravinářské stroje - Mlýnky na maso - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Stáhnout normu: | ČSN EN 12331 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2022-03-01 |
Třidící znak: | 513055 |
Obor: | Stroje na zpracování masa |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.30 profesionální stroj
stroj používaný pro přípravu na vyžádání v obchodech nebo restauracích
POZNÁMKA 1 k heslu Profesionální stroje používané pro přípravu na vyžádání v obchodech a/nebo restauracích se vyznačují všemi následujícími funkcemi (pokud některá z funkcí chybí, je stroj považován za průmyslový stroj):
konstruovaný jako stolní stroj;
mající plnicí misku;
výrobek je plněn pouze ručně;
je obsluhován pouze ze země;
je obsluhován ne více než jednou obsluhou;
s úplným výhledem na stroj a úplným přístupem ke stroji ze stanoviště obsluhy;
mající děrovaný kotouč o průměru ≤ 106 mm;
se sestavou pouzdra šneku, která je odstranitelná bez použití nářadí;
s hmotností sestavy pouzdra šneku ≤ 15 kg.
POZNÁMKA 2 k heslu Stolní stroj může být vybaven rámem nebo podstavcem, takže není potřeba samostatný stůl.
3.30 professional machine
machine used for on-demand preparation in shops or restaurants
Note 1 to entry: A professional machines used for on-demand preparation in shops and/or restaurants is characterized by all of the following features (if any of the features is missing the machine is considered an industrial machine):
— designed as a table-top machine;
— having a feed tray;
— the product is only feed manually;
— is only operated from the ground;
— is operated by no more than one operator;
— with full visibility and full accessibility of the entire machine from the operator workstation;
— having hole plate diameter ≤ 106 mm;
— a worm casing set which is removable without using any tools;
— the weight of the worm casing set ≤ 15 kg.
Note 2 to entry: The table-top machine can be equipped with a frame or base, so no separate table is needed.