Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 16610-1 - základní měřítko

ČSN EN ISO 16610-1 - Geometrické specifikace produktu (GPS) - Filtrace - Část 1: Přehled a základní pojmy

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 16610-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2022-06-01
Třidící znak: 014445
Obor: Tolerance tvaru a polohy, geometrie povrchu
ICS:
  • 17.040.20 - Vlastnosti ploch
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.4.3 základní měřítko

měřítko ustavené při použití indexu vložení (3.2.1) přiřazeného k souvisícímu primárnímu mapování (3.4) jako numerický relační systémNP3)


Poznámka 1 k heslu Příkladem je základní měřítko založené na sinusových vlnách při použití vlnové délky cut-off přiřazené k primárnímu mapování odvozeného z částečného součtu Fourierovy řady.


Poznámka 2 k heslu Aby byl relační systém stabilní, musí množina entit s jejich relacemi tvořit částečně uspořádanou množinu s největším prvkem.NP4)

3.4.3 basic scale


scale established when using a nesting index (3.2.1) assigned to an associated primary mapping (3.4) as a numerical relational system


Note 1 to entry: An example is a basic scale based on sinewaves when using cut-off values associated with a primary mapping derived from a truncated Fourier series.


Note 2 to entry: For a relational system to be stable, the set of entities with their relations have to form a partially ordered set with a greatest element.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím