Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 669 - zdvih elektrody

ČSN EN ISO 669 - Odporové svařování – Zařízení pro odporové svařování – Mechanické a elektrické požadavky

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 669 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-09-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:669:ed-3:v1:en
Třidící znak: 052016
Obor: Stroje a zařízení, všeobecně
ICS:
  • 25.160.30 - Svařovací zařízení
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.1.15 zdvih elektrody

(electrode stroke) c reálný posuv elektrod během činnosti zpracování POZNÁMKA 1 k heslu Pokud je elektroda připojena k silové výrobní soustavě, je zdvih obou elektrod a řídících válců stejný. POZNÁMKA 2 k heslu Pokud pohyblivá elektroda je připojena k výkyvnému vahadlu, poháněná silou výrobní soustavy, maximální zdvih elektrody zpravidla je roven délce zdvihu vygenerovaného na špičce při pohybu elektrodou při plnémzdvihu řídícího válce. POZNÁMKA 3 k heslu Zdvih elektrody se může skládat z „pracovního odbavovacího zdvihu" bez jakéhokoliv kontaktu, usnadňujícího uvedení součásti mezi elektrody a menšího „pracovního zdvihu“.

3.1.15 electrode stroke

c physical displacement of electrodes during process function Note 1 to entry: When the electrode is attached to the force generation system, the stroke of both the electrode and the driving cylinder is equal. Note 2 to entry: When the moving electrode is attached to a hinged lever moved by a force generation system, the maximum stroke of the electrode by convention equals the length of the chord of the arc generated by the tip of the moving electrode for the full stroke of the driving cylinder. Note 3 to entry: The stroke of the electrode may be composed of a “work clearance stroke” without any contact, facilitating the introduction of the workpiece between the electrodes and a smaller “working stroke”.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím