ČSN EN IEC 60350-1 ed. 3 - Elektrické spotřebiče na vaření pro domácnost - Část 1: Sporáky, trouby, parní trouby a grily - Metody měření funkce
Stáhnout normu: | ČSN EN IEC 60350-1 ed. 3 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2023-12-01 |
Třidící znak: | 361060 |
Obor: | Bezpečnost elektrických spotřebičů pro domácnost |
Stav: | Platná |
3.7 tepelná funkce
přenos tepla přirozenou cirkulací vzduchu nebo nucenou cirkulací vzduchu nebo sáláním pro pečení a smažení
Příklad:
Funkce nucené cirkulace vzduchu, která ohřívá pokrm převážně cirkulací vzduchu s pomocí ventilátoru;
konvekční tepelná funkce, která ohřívá pokrm převážně přirozenou konvekcí vzduchu;
nebo kombinací obou těchto funkcí.
POZNÁMKA 1 k heslu Přenos tepla párou nebo mikrovlnným příkonem jsou vyloučeny, rovněž v kombinaci s jakoukoli tepelnou funkcí.
3.7 heating function
heat transmission by natural or forced air circulation, or radiation for baking and roasting
EXAMPLE
• Forced air circulation function which heats food mainly by circulating the air with the aid of a fan;
• conventional heating function which heats food mainly by natural convection of the air;
• or a combination of both functions.
Note 1 to entry: Heat transmission by steam or by microwave power, also in combination with any heating function, is excluded.