Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 18091 - odpovědnost

ČSN ISO 18091 - Systémy managementu kvality – Směrnice pro aplikování ISO 9001 v místní samosprávě

Stáhnout normu: ČSN ISO 18091 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-10-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:18091:ed-2:v1:en
Třidící znak: 010323
Obor: Jakost
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.8 odpovědnost

mít povinnost něco dělat nebo někoho řídit nebo mít na starosti

POZNÁMKA 1 k heslu V kontextu tohoto dokumentu „odpovědný“ znamená důvěryhodný, spolehlivý, způsobilý, schopný, kompetentní, kvalifikovaný činit rozhodnutí a provádět činnosti, které ovlivňují společnost, instituce, ekonomiku a životní prostředí. Odpovědné činnosti místní samosprávy (3.3) jsou činnosti, které má místní samospráva povinnost provádět za účelem péče o zákazníky/občany (3.2) jako osoby, o jejich majetek a zájmy tak, aby jí důvěřovali.

POZNÁMKA 2 k heslu Odpovědné činnosti místní samosprávy nejsou pouze činnosti, které znamenají plnění právních požadavků, ale i činnosti, které jsou přímo spojeny se spokojeností a důvěrou zákazníka/občana.

3.8 responsibility

having an obligation to do something, or having control over or care for someone

Note 1 to entry: In context of this document, “responsible” means trustworthy, reliable, capable, able, competent, qualified to make decisions and activities that affect society, institutions, the economy and the environment. The responsible activities of the local government (3.3) are those which it has the duty to perform in order to take care of the customers/citizens (3.2) as persons, their possessions and interests, so that they have confidence in it.

Note 2 to entry: The responsible activities of the local government are not only those that imply the fulfilment of legal requirements, but also those directly related to customer/citizen satisfaction and confidence.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím