Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 1672-2 - snadno čistitelný

ČSN EN 1672-2 - Potravinářské stroje – Základní pojmy – Část 2: Hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost

Stáhnout normu: ČSN EN 1672-2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2022-02-01
Třidící znak: 512000
Obor: Potravinářské stroje. Bezpečnostní a hygienické požadavky
ICS:
  • 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.6.2 snadno čistitelný

navržený a vyrobený tak, aby byl čistitelný jednoduchou metodou čištění, v případě potřeby po odstranění snadno demontovatelných částí


POZNÁMKA 1 k heslu Jednoduché metody čištění mohou být např. vysávání, čištění na místě (cleaning in place; CIP) nebo čištění po demontáži částí bez potřeby demontáže s použitím nástrojů (např. klíče).

3.6.2 easily cleanable


designed and constructed to be cleanable by a simple cleaning method, where necessary after removing easily dismountable parts


Note 1 to entry: Simple cleaning methods could be, e.g. vacuum cleaning, cleaning in place (CIP) or cleaning after dismantling parts without the need of tools (e.g. spanner) for dismantling.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím