ČSN EN 1672-2 - Potravinářské stroje – Základní pojmy – Část 2: Hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost
Stáhnout normu: | ČSN EN 1672-2 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2022-02-01 |
Třidící znak: | 512000 |
Obor: | Potravinářské stroje. Bezpečnostní a hygienické požadavky |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.6.2 snadno čistitelný
navržený a vyrobený tak, aby byl čistitelný jednoduchou metodou čištění, v případě potřeby po odstranění snadno demontovatelných částí
POZNÁMKA 1 k heslu Jednoduché metody čištění mohou být např. vysávání, čištění na místě (cleaning in place; CIP) nebo čištění po demontáži částí bez potřeby demontáže s použitím nástrojů (např. klíče).
3.6.2 easily cleanable
designed and constructed to be cleanable by a simple cleaning method, where necessary after removing easily dismountable parts
Note 1 to entry: Simple cleaning methods could be, e.g. vacuum cleaning, cleaning in place (CIP) or cleaning after dismantling parts without the need of tools (e.g. spanner) for dismantling.