Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 1672-2 - nečistota

ČSN EN 1672-2 - Potravinářské stroje – Základní pojmy – Část 2: Hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost

Stáhnout normu: ČSN EN 1672-2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2022-02-01
Třidící znak: 512000
Obor: Potravinářské stroje. Bezpečnostní a hygienické požadavky
ICS:
  • 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.28 nečistota

jakákoli látka, která může vytvořit potravinu nebezpečnou; včetně, ale nejenom, zbytků výrobku, mikroorganismů, zbytkových čisticích prostředků, chemikálií nebo dezinfekčních prostředků, kromě látek přecházejících (nebo uvolňujících ionty kovů) z materiálů přicházejících do kontaktu s potravinami do potravin

3.28 soil


any matter which can make food unsafe; including but not limited to product residues, micro-organisms, residual detergent, chemicals or disinfecting agents, except substances migrating (or released metallic ions) from food contact materials into the food

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím