ČSN EN 1672-2 - Potravinářské stroje – Základní pojmy – Část 2: Hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost
Stáhnout normu: | ČSN EN 1672-2 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2022-02-01 |
Třidící znak: | 512000 |
Obor: | Potravinářské stroje. Bezpečnostní a hygienické požadavky |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.28 nečistota
jakákoli látka, která může vytvořit potravinu nebezpečnou; včetně, ale nejenom, zbytků výrobku, mikroorganismů, zbytkových čisticích prostředků, chemikálií nebo dezinfekčních prostředků, kromě látek přecházejících (nebo uvolňujících ionty kovů) z materiálů přicházejících do kontaktu s potravinami do potravin
3.28 soil
any matter which can make food unsafe; including but not limited to product residues, micro-organisms, residual detergent, chemicals or disinfecting agents, except substances migrating (or released metallic ions) from food contact materials into the food