ČSN EN ISO 7218 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Obecné požadavky a návod pro mikrobiologické zkoušení
| Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 7218 (Zobrazit podrobnosti) |
| Datum vydání/vložení: | 2025-06-01 |
| Třidící znak: | 560103 |
| Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení |
| ICS: |
|
| Stav: | Platná |
3.1 potravinový řetězec (food chain)
sled etap při výrobě, zpracování, distribuci, skladování potraviny (3.2) a při manipulaci s ní a s jejími složkami od prvovýroby až po spotřebu
POZNÁMKA 1 k heslu Potravinový řetězec zahrnuje prostředí prvovýroby, výroby potravin a krmiv a manipulace s nimi.
POZNÁMKA 2 k heslu Potravinový řetězec zahrnuje také obalové materiály určené pro styk s potravinami, krmivy (3.3) nebo surovinami.
[ZDROJ: ISO 22000:2019, 3.20, modifikováno – Poznámky k heslu byly nahrazeny.]
3.1 food chain
sequence of the stages in the production, processing, distribution, storage and handling of a food (3.2) and its ingredients, from primary production to consumption
Note 1 to entry: The food chain includes the environment of primary production, food and feed production, and handling.
Note 2 to entry: The food chain also includes the packaging materials intended to come into contact with food, feed (3.3) or raw materials.
[SOURCE: ISO 22000:2018, 3.20, modified — Notes to entry replaced.]