ČSN EN ISO 7218 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Obecné požadavky a návod pro mikrobiologické zkoušení
| Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 7218 (Zobrazit podrobnosti) |
| Datum vydání/vložení: | 2025-06-01 |
| Třidící znak: | 560103 |
| Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení |
| ICS: |
|
| Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.14 referenční kmen (reference strain)
mikroorganismus získaný přímo z oficiální sbírky kultur nebo referenční laboratoře a definovaný alespoň na úrovni rodu a druhu, katalogizovaný a popsaný svými charakteristikami a pocházející podle okolností před-nostně z potravin (3.2), prostředí výroby potravin, prvovýroby (3.5), zvířat nebo vody
[ZDROJ: ISO 22117:2019, 3.4]
3.14 reference strain
microorganism obtained directly from an official culture collection or reference laboratory and defined to at least the genus and species level, catalogued and described according to its characteristics and preferably originating from food (3.2), food production areas, primary production stages (3.5), animals or water, as applicable
[SOURCE: ISO 22117:2019, 3.4]