Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 7218 - potravina (food)

ČSN EN ISO 7218 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Obecné požadavky a návod pro mikrobiologické zkoušení

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 7218 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2025-06-01
Třidící znak: 560103
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 07.100.30 - Mikrobiologie potravin
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.2 potravina (food)


produkty určené k lidské spotřebě


látka (složka), ať zpracovaná, částečně zpracovaná nebo surová, která je určena ke spotřebě člověkem a zahrnuje nápoje a jakoukoli látku, která byla použita při výrobě „potraviny“, při její přípravě nebo úpravě, ale nezahrnuje kosmetiku ani tabák, ani látky (složky) používané pouze jako léky


[ZDROJ: CAC/GL 81-2013, 6, modifikováno – Byl doplněn dovolený termín. Byla přidána „(složka)“, „nápoj“ byl nahrazen „nápoji“ a „žvýkačky“ byly z definice smazány.]

3.2 food


products intended for human consumption


substance (ingredient), whether processed, semi-processed or raw, which is intended for human consumption, and includes beverages and any substance which has been used in the manufacture, preparation or treatment of “food” but does not include cosmetics or tobacco or substances (ingredients) used only as drugs


[SOURCE: CAC/GL 81-2013, 6, modified — Admitted term added. “(ingredient)” added, “beverages” replaced “drink” and “chewing-gum” deleted in the definition.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím