ČSN EN ISO 7218 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Obecné požadavky a návod pro mikrobiologické zkoušení
| Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 7218 (Zobrazit podrobnosti) |
| Datum vydání/vložení: | 2025-06-01 |
| Třidící znak: | 560103 |
| Obor: | Metody zkoušení a společná ustanovení |
| ICS: |
|
| Stav: | Platná |
3.2 potravina (food)
produkty určené k lidské spotřebě
látka (složka), ať zpracovaná, částečně zpracovaná nebo surová, která je určena ke spotřebě člověkem a zahrnuje nápoje a jakoukoli látku, která byla použita při výrobě „potraviny“, při její přípravě nebo úpravě, ale nezahrnuje kosmetiku ani tabák, ani látky (složky) používané pouze jako léky
[ZDROJ: CAC/GL 81-2013, 6, modifikováno – Byl doplněn dovolený termín. Byla přidána „(složka)“, „nápoj“ byl nahrazen „nápoji“ a „žvýkačky“ byly z definice smazány.]
3.2 food
products intended for human consumption
substance (ingredient), whether processed, semi-processed or raw, which is intended for human consumption, and includes beverages and any substance which has been used in the manufacture, preparation or treatment of “food” but does not include cosmetics or tobacco or substances (ingredients) used only as drugs
[SOURCE: CAC/GL 81-2013, 6, modified — Admitted term added. “(ingredient)” added, “beverages” replaced “drink” and “chewing-gum” deleted in the definition.]