Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 7218 - procesní kontrola (process control)

ČSN EN ISO 7218 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Obecné požadavky a návod pro mikrobiologické zkoušení

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 7218 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2025-06-01
Třidící znak: 560103
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 07.100.30 - Mikrobiologie potravin
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.27 procesní kontrola (process control)


systém interní kontroly kvality (IQC), který slouží k potvrzení, že bylo dosaženo přijatelných podmínek celého procesu


POZNÁMKA 1 k heslu To zahrnuje použití cílového organismu, který je zkoušen s každou šarží vzorků od začátku do konce v souladu s metodou, stejně jako pozitivní, negativní a slepé vzorky, které se používají k potvrzení přijatelnosti půd/činidel a spotřebního materiálu, inkubačního prostředí (teplota/vybavení) a potvrzení kompetence pracovníků.


3.27 process control


internal quality control (IQC) system that is used to confirm acceptable conditions of the entire process have been achieved


Note 1 to entry: This includes the use of a target organism that is tested in accordance with the method from start to finish with each batch of samples, as well as positive, negative and blank samples that are used to confirm the acceptability of media/reagents and consumable supplies, and of the incubation environment (temperature/equipment), and to confirm the competence of personnel.


Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím