Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 7218 - potravinový řetězec (food chain)

ČSN EN ISO 7218 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Obecné požadavky a návod pro mikrobiologické zkoušení

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 7218 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2025-06-01
Třidící znak: 560103
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 07.100.30 - Mikrobiologie potravin
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1 potravinový řetězec (food chain)


sled etap při výrobě, zpracování, distribuci, skladování potraviny (3.2) a při manipulaci s ní a s jejími složkami od prvovýroby až po spotřebu


POZNÁMKA 1 k heslu Potravinový řetězec zahrnuje prostředí prvovýroby, výroby potravin a krmiv a manipulace s nimi.


POZNÁMKA 2 k heslu Potravinový řetězec zahrnuje také obalové materiály určené pro styk s potravinami, krmivy (3.3) nebo surovinami.


[ZDROJ: ISO 22000:2019, 3.20, modifikováno – Poznámky k heslu byly nahrazeny.]

3.1 food chain


sequence of the stages in the production, processing, distribution, storage and handling of a food (3.2) and its ingredients, from primary production to consumption


Note 1 to entry: The food chain includes the environment of primary production, food and feed production, and handling.


Note 2 to entry: The food chain also includes the packaging materials intended to come into contact with food, feed (3.3) or raw materials.


[SOURCE: ISO 22000:2018, 3.20, modified — Notes to entry replaced.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím