Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN P ISO/TS 22002-1 - dezinfekce

ČSN P ISO/TS 22002-1 - Programy nezbytných předpokladů pro bezpečnost potravin – Část 1: Výroba potravin

Stáhnout normu: ČSN P ISO/TS 22002-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2010-11-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:ts:22002:-1:ed-1:v1:en
Třidící znak: 569613
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.9 dezinfekce

<bezpečnost potravin> snížení množství mikroorganizmů v prostředí pomocí chemických činidel a/nebo fyzikálních postupů na úroveň, která neohrozí zdravotní nezávadnost potravin nebo jejich použitelnost

POZNÁMKA Upraveno z CAC/RCP 1:2003[1], 2.3.

3.9 disinfection

<food safety> reduction, by means of chemical agents and/or physical methods, of the number of microorganisms in the environment, to a level that does not compromise food safety or suitability

NOTE Adapted from CAC/RCP 1:2003[1], 2.3.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím