ČSN P ISO/TS 22002-1 - Programy nezbytných předpokladů pro bezpečnost potravin – Část 1: Výroba potravin
Stáhnout normu: | ČSN P ISO/TS 22002-1 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2010-11-01 |
Zdroj: | https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:ts:22002:-1:ed-1:v1:en |
Třidící znak: | 569613 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.15 zónování
<bezpečnost potravin> vymezený prostor v rámci podniku, kde mohou být prováděny určité operace, hygienické nebo jiné praxe za účelem minimalizace možnosti vzniku mikrobiologické křížové kontaminace
POZNÁMKA Příklady praxí zahrnují: výměnu oděvů při vstupu nebo odchodu, pozitivní tlak vzduchu, upravený model dopravního toku.
3.15 zoning
<food safety> demarcation of an area within an establishment where specific operating, hygiene or other practices may be applied to minimize the potential for microbiological cross-contamination
NOTE Examples of practices include: clothing change on entry or exit, positive air pressure, modified traffic flow patterns.