ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2006-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Neplatná |
‹
Nahlásit chybu
3.1 bezpečnost potravin
znamená, že potravina, pokud je připravena a/nebo konzumována podle jejího zamýšleného použití, spotřebiteli neuškodí
poznámka 1 Upraveno na základě odkazu [11].
poznámka 2 Bezpečnost potravin souvisí s výskytem nebezpečí v potravině (3.3) a nezahrnuje jiné aspekty zdraví člověka souvisící například s podvýživou.
3.1 food safety
concept that food will not cause harm to the consumer when it is prepared and/or eaten according to its intended use
NOTE 1 Adapted from Reference [11].
NOTE 2 Food safety is related to the occurrence of food safety hazards (3.3) and does not include other human health aspects related to, for example, malnutrition