ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2006-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Neplatná |
‹
Nahlásit chybu
3.14 opatření k nápravě
opatření pro odstranění příčiny zjištěné neshody nebo jiné nežádoucí situace
[ISO 9000:2000, definice 3.6.5]
Poznámka 1 Může existovat více než jedna příčina neshody.
Poznámka 2 opatření k nápravě zahrnuje analýzu příčiny a přijímá se s cílem zabránit opakovanému výskytu neshody.
3.14 corrective action
action to eliminate the cause of a detected nonconformity or other undesirable situation
[ISO 9000:2000, definition 3.6.5]
NOTE 1 There can be more than one cause for a nonconformity.
NOTE 2 Corrective action includes cause analysis and is taken to prevent recurrence.