Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - validace

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2006-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Neplatná
Nahlásit chybu

3.15 validace

<bezpečnost potravin> získání důkazů o tom, že ovládací opatření (3.7) řízená plánem HACCP a provozními programy nezbytných předpokladů PNP (3.9) jsou efektivní

POZNÁMKA Tato definice vychází z odkazu [11] a pro oblast bezpečnosti potravin (3.1) je vhodnější než definice uvedená v normě ISO 9000.

3.15 validation

<food safety> obtaining evidence that the control measures (3.7) managed by the HACCP plan and by the operational PRPs (3.9) are capable

NOTE This definition is based on Reference [11] and is more suitable for the field of food safety (3.1) than the definition given in ISO 9000.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím