ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2006-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Neplatná |
‹
Nahlásit chybu
3.15 validace
<bezpečnost potravin> získání důkazů o tom, že ovládací opatření (3.7) řízená plánem HACCP a provozními programy nezbytných předpokladů PNP (3.9) jsou efektivní
POZNÁMKA Tato definice vychází z odkazu [11] a pro oblast bezpečnosti potravin (3.1) je vhodnější než definice uvedená v normě ISO 9000.
3.15 validation
<food safety> obtaining evidence that the control measures (3.7) managed by the HACCP plan and by the operational PRPs (3.9) are capable
NOTE This definition is based on Reference [11] and is more suitable for the field of food safety (3.1) than the definition given in ISO 9000.