ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2006-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Neplatná |
3.2 potravinový řetězec
sled fází a operací ve výrobě, zpracování, distribuci, skladování a manipulaci s potravinou a jejími složkami od prvovýroby (primární výroby) až po spotřebu
poznámka 1 To zahrnuje výrobu krmiva pro hospodářská zvířata a zvířata zamýšlená k výrobě potravin.
poznámka 2 Potravinový řetězec zahrnuje rovněž výrobu materiálů zamýšlených pro styk s potravinami nebo surovinami.
3.2 food chain
sequence of the stages and operations involved in the production, processing, distribution, storage and handling of a food and its ingredients, from primary production to consumption
NOTE 1 This includes the production of feed for food-producing animals and for animals intended for food production.
NOTE 2 The food chain also includes the production of materials intended to come into contact with food or raw materials.