Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - bezpečnost potravin

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2006-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Neplatná
Nahlásit chybu

3.1 bezpečnost potravin

znamená, že potravina, pokud je připravena a/nebo konzumována podle jejího zamýšleného použití, spotřebiteli neuškodí

poznámka 1 Upraveno na základě odkazu [11].

poznámka 2 Bezpečnost potravin souvisí s výskytem nebezpečí v potravině (3.3) a nezahrnuje jiné aspekty zdraví člověka souvisící například s podvýživou.

3.1 food safety

concept that food will not cause harm to the consumer when it is prepared and/or eaten according to its intended use

NOTE 1 Adapted from Reference [11].

NOTE 2 Food safety is related to the occurrence of food safety hazards (3.3) and does not include other human health aspects related to, for example, malnutrition

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím