ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2006-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Neplatná |
3.13 náprava
opatření pro odstranění zjištěné neshody
[ISO 9000:2000, definice 3.6.6]
Poznámka 1 Pro účely této mezinárodní normy se náprava vztahuje na manipulaci s produkty, které jsou potenciálně nebezpečné, a lze ji tudíž provést ve spojení s opatřením k nápravě (3.14).
Poznámka 2 Nápravou může být například přepracování, další zpracování a/nebo vyloučení negativních důsledků neshody (jako je například určení pro jiné použití nebo specifické označení).
3.13 correction
action to eliminate a detected nonconformity
[ISO 9000:2000, definition 3.6.6]
NOTE 1 For the purposes of this International Standard, a correction relates to the handling of potentially unsafe products, and can therefore be made in conjunction with a corrective action (3.14).
NOTE 2 A correction may be, for example, reprocessing, further processing, and/or elimination of the adverse consequences of the nonconformity (such as disposal for other use or specific labelling).