Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - náprava

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2006-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Neplatná
Nahlásit chybu

3.13 náprava

opatření pro odstranění zjištěné neshody

[ISO 9000:2000, definice 3.6.6]

Poznámka 1 Pro účely této mezinárodní normy se náprava vztahuje na manipulaci s produkty, které jsou potenciálně nebezpečné, a lze ji tudíž provést ve spojení s opatřením k nápravě (3.14).

Poznámka 2 Nápravou může být například přepracování, další zpracování a/nebo vyloučení negativních důsledků neshody (jako je například určení pro jiné použití nebo specifické označení).

3.13 correction

action to eliminate a detected nonconformity

[ISO 9000:2000, definition 3.6.6]

NOTE 1 For the purposes of this International Standard, a correction relates to the handling of potentially unsafe products, and can therefore be made in conjunction with a corrective action (3.14).

NOTE 2 A correction may be, for example, reprocessing, further processing, and/or elimination of the adverse consequences of the nonconformity (such as disposal for other use or specific labelling).

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím