ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2006-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Neplatná |
3.8 PNP, program nezbytných předpokladů
<bezpečnost potravin> základní podmínky a činnosti, které jsou nezbytné k udržování hygienického prostředí v celém potravinovém řetězci (3.2) vhodného pro výrobu, manipulaci a poskytování bezpečných konečných produktů (3.5) a bezpečných potravin pro lidskou spotřebu
poznámka Potřebný PNP závisí na segmentu potravinového řetězce, ve kterém organizace působí, a na typu organizace (viz přílohu C). Jako příklad ekvivalentních termínů lze uvést: „správná zemědělská praxe“ (GAP), „správná veterinární praxe“ (GVP), „správná výrobní praxe“ (GMP nebo GPP), „správná hygienická praxe“ (GHP), „správná distribuční praxe“ (GDP), „správná obchodní praxe“ (GTP).
3.8 PRP, prerequisite programme
<food safety> basic conditions and activities that are necessary to maintain a hygienic environment throughout the food chain (3.2) suitable for the production, handling and provision of safe end products (3.5) and safe food for human consumption
NOTE The PRPs needed depend on the segment of the food chain in which the organization operates and the type of organization (see Annex C). Examples of equivalent terms are: Good Agricultural Practice (GAP), Good Veterinarian Practice (GVP), Good Manufacturing Practice (GMP), Good Hygienic Practice (GHP), Good Production Practice (GPP), Good Distribution Practice (GDP) and Good Trading Practice (GTP).