Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 2041 - překmit

ČSN ISO 2041 - Vibrace, rázy a monitorování stavu – Slovník

Stáhnout normu: ČSN ISO 2041 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:2041:ed-4:v1:en
Třidící znak: 011400
Obor: Mechanika
ICS:
  • 17.160 - Vibrace, rázy a měření vibrací a rázů
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.1.19 překmit

(overshoot) stav, kdy maximální přechodová odezva překračuje požadovanou odezvu POZNÁMKA 1 k heslu Jestliže výstup soustavy se v důsledku změny na vstupu změní z ustálené hodnoty A na ustálenou hodnotu B tak, že hodnota B je větší než A, pak pokud maximum přechodové odezvy překračuje hodnotu B, říká se o odezvě, že překmitává. POZNÁMKA 2 k heslu Rozdíl mezi maximem přechodové odezvy a hodnotou B je hodnota překmitu. Zpravidla se vyjadřuje v procentech.

3.1.19 overshoot

maximum transient response that exceeds the desired response Note 1 to entry: If the output of a system is changed from a steady value A to a steady value B by varying the input, such that B is greater than A, the response is said to overshoot when the maximum transient response exceeds the value B. Note 2 to entry: The difference between the maximum transient response and the value B is the value of the overshoot. This is usually expressed as a percentage.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím