Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 2041 - komplexní buzení

ČSN ISO 2041 - Vibrace, rázy a monitorování stavu – Slovník

Stáhnout normu: ČSN ISO 2041 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:2041:ed-4:v1:en
Třidící znak: 011400
Obor: Mechanika
ICS:
  • 17.160 - Vibrace, rázy a měření vibrací a rázů
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.1.42 komplexní buzení

(complex excitation) buzení vyjádřené jako komplexní veličina s amplitudou a fázovým úhlem POZNÁMKA 1 k heslu Pojmy komplexních buzení a odezev se postupně vyvíjely se záměrem zjednodušení výpočtů. Buzení a odezva jsou ve skutečnosti reálné části komplexního buzení a odezvy. Je-li soustava lineární, je tento pojem platný, neboť v takovém případě platí princip superpozice. POZNÁMKA 2 k heslu Tento termín se nesmí zaměňovat s buzením složitými vibracemi nebo vibracemi se složitým tvarem vlny. Použití termínu „komplexní vibrace“ v tomto smyslu se považuje za nevhodné.

3.1.42 complex excitation

excitation expressed as a complex quantity with amplitude and phase angle Note 1 to entry: The concepts of complex excitations and responses were evolved historically in order to simplify calculations. The actual excitation and response are the real parts of the complex excitation and response. If the system is linear, the concept is valid because superposition holds in such a situation. Note 2 to entry: This term should not be confused with excitation by a complex vibration, or vibration of complex waveform. The use of the term “complex vibration” in this sense is deprecated.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím