Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 2041 - výkonová spektrální hustota

ČSN ISO 2041 - Vibrace, rázy a monitorování stavu – Slovník

Stáhnout normu: ČSN ISO 2041 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:2041:ed-4:v1:en
Třidící znak: 011400
Obor: Mechanika
ICS:
  • 17.160 - Vibrace, rázy a měření vibrací a rázů
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.5.12 výkonová spektrální hustota

(power spectral density) autospektrální hustota (auto-spectral density) velikost popisu náhodných spojitých signálů ve frekvenční oblasti POZNÁMKA 1 k heslu Výkonová spektrální hustota Pxx z bloků vzorkovaných dat měřených po dobu trvání časového intervalu T je následující střední hodnota: POZNÁMKA 2 k heslu Fyzikální nebo technické jednotky výkonové spektrální hustoty jsou U2/Hz. POZNÁMKA 3 k heslu Výkonová spektrální hustota je generický termín užívaný bez ohledu na fyzikální proces, který je reprezentován časovým průběhem. Fyzikální proces, o nějž se jedná, se označuje odkazem na příslušná data, například pokud se má popsat spektrum zrychlení, tak namísto výkonové spektrální hustoty se používá termín „výkonová spektrální hustota zrychlení“ nebo „spektrální hustota zrychlení“.

3.5.12 power spectral density

auto-spectral density magnitude of the frequency domain description of random, continuous signals Note 1 to entry: The power spectral density Pxx from blocks of sampled data measured over a time interval of duration T is the following average: Note 2 to entry: The physical or engineering units of the power spectral density are U2/Hz. Note 3 to entry: Power spectral density is a generic term used regardless of the physical process represented by the time history. The physical process involved is indicated in referring to particular data, e.g. the term “acceleration power spectral density” or the term “acceleration spectral density” is used instead of power spectral density when the acceleration spectrum is to be described.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím