Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 2041 - mohutnost vibrací

ČSN ISO 2041 - Vibrace, rázy a monitorování stavu – Slovník

Stáhnout normu: ČSN ISO 2041 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:2041:ed-4:v1:en
Třidící znak: 011400
Obor: Mechanika
ICS:
  • 17.160 - Vibrace, rázy a měření vibrací a rázů
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.2.51 mohutnost vibrací

(vibration severity) hodnota nebo soubor hodnot, jako je maximální hodnota, průměrná nebo efektivní hodnota, nebo jako jsou jiné parametry, které popisují vibrace, vztahující se k okamžitým nebo průměrným hodnotámNP6) POZNÁMKA 1 k heslu Mohutnost vibrací je generický termín, který se v minulosti používal ve vztahu k rychlosti vibrací. Nyní se však používá v obecnějším smyslu při popisu dalších měřicích veličin, jako jsou výchylka, zrychlení atd. POZNÁMKA 2 k heslu Mohutnost vibrací stroje je definována jako maximální hodnota vibrací měřených v řadě různých míst na stroji, jako jsou hřídele, ložiska nebo další části konstrukce stroje. POZNÁMKA 3 k heslu Mezi parametry popisující mohutnost vibrací se někdy zahrnuje doba trvání vibrací. Toto použití se považuje za nevhodné.

3.2.51 vibration severity

value, or set of values, such as a maximum value, average or rms value, or other parameters that are descriptive of the vibration, referring to instantaneous values or to average values Note 1 to entry: Vibration severity is a generic term, which in the past has been used in relation to vibration velocity. However, it is now more generally used as descriptive of other measurement units such as displacement acceleration, etc. Note 2 to entry: Vibration severity of a machine is defined as the maximum value of the vibration measured at a number of different points on that machine, such as shafts, bearings or other parts of a machine structure. Note 3 to entry: The duration of a vibration is sometimes included as a parameter descriptive of vibration severity. This usage is deprecated.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím