Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 4007 (By DeepL) - hodnocení oblouku

ČSN EN ISO 4007 (By DeepL) - Osobní ochranné prostředky - Ochrana očí a obličeje - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 4007 (By DeepL) (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-07-01
Třidící znak: 832400
Obor: Ochrana očí
ICS:
  • 01.040.13 - Životní prostředí. Ochrana zdraví. Bezpečnost (názvosloví)
  • 13.340.20 - Ochranné prostředky hlavy
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.5.7.2 hodnocení oblouku


<zkouška elektrickýmobloukem> číselná hodnota přiřazená výrobku, která popisuje jeho ochrannou účinnost proti expozici při zkoušce otevřeným elektrickým obloukem.


Poznámka 1 k položce: Hodnota oblouku může být hodnota tepelného výkonu oblouku (ATPV), mezní energie při otevření (EBT) nebo mezní energie při dopadu (ELIM).


Poznámka 2 k položce: Pro účely tohoto dokumentu se výrobkem rozumí chránič očí.


Poznámka 3 k položce: Hodnoty jmenovitých hodnot oblouku jsou vyjádřeny v kJ/m2 (cal/cm2).


[ZDROJ: IEC 61482-1-1:2009, 3.1.5, upraveno - před slovo "výrobek" bylo vloženo slovo "a" a v definici byla zrušena čárka za slovem "výrobek" a byla doplněna nová poznámka 2 k položce].

Upozornění: Jedná se pouze o automatický informativní překlad pro pracovní účely, nejde o oficiální překlad ČSN!

3.5.7.2 arc rating


<electric arc testing> numerical value attributed to a product that describes its protective performance against exposure, when tested in an open-arc test


Note 1 to entry: The arc rating can be the arc thermal performance value (ATPV), the breakopen threshold energy (EBT) or the incident energy limit (ELIM).


Note 2 to entry: For the purpose of this document, the product is an eye protector.


Note 3 to entry: The arc rating values are expressed in kJ/m2 (cal/cm2).


[SOURCE: IEC 61482-1-1:2009, 3.1.5, modified — the word “a” has been inserted before the word “product” and the comma after “product” has been deleted in the definition and new Note 2 to entry has been added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím