Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 17173 (by DeepL) - Globálně harmonizovaný systém klasifikace a označování chemických látek

ČSN EN 17173 (by DeepL) - Evropský slovník CBRNE

Stáhnout normu: ČSN EN 17173 (by DeepL) (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-04-01
Třidící znak: 012302
Obor: Ochrana společnosti a obyvatel
ICS:
  • 01.040.13 - Životní prostředí. Ochrana zdraví. Bezpečnost (názvosloví)
  • 13.300 - Ochrana proti nebezpečným látkám
  • 13.310 - Ochrana proti zločinu
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.299 Globálně harmonizovaný systém klasifikace a označování chemických látek


GHS


harmonizační systém, který klasifikuje chemické látky podle typů nebezpečnosti a navrhuje harmonizované prvky sdělení o nebezpečnosti, včetně označení a bezpečnostních listů.


Poznámka 1 k položce: Jeho cílem je zajistit dostupnost informací o fyzikální nebezpečnosti a toxicitě chemických látek, aby se zvýšila ochrana lidského zdraví a životního prostředí při manipulaci s těmito chemickými látkami, jejich přepravě a používání.


Poznámka 2 k záznamu: Poskytuje základ pro harmonizaci pravidel a předpisů týkajících se chemických látek na národní, regionální a celosvětové úrovni, což je důležité i pro usnadnění obchodu.


Poznámka 3 k záznamu: Cílem je uplatňovat jednotná klasifikační kritéria, třídy a kategorie nebezpečnosti a prvky sdělení o nebezpečnosti (označení) na celosvětové úrovni.

Upozornění: Jedná se pouze o automatický informativní překlad pro pracovní účely, nejde o oficiální překlad ČSN!

3.299 Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals


GHS


harmonisation system which classifies chemicals by types of hazard and proposes harmonised hazard communication elements, including labels and safety data sheets


Note 1 to entry: It aims to ensure the availability of information on physical hazards and toxicity from chemicals so as to enhance the protection of human health and the environment during the handling, transport and use of such chemicals.


Note 2 to entry: Provides a basis for the harmonization of rules and regulations on chemicals at national, regional and worldwide level, which is important to facilitate trade, too.


Note 3 to entry: It aims to apply consistent classification criteria, hazard classes and categories, and elements of hazard communication (labels) at a global level.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím