Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 17173 (by DeepL) - balíček typu "B

ČSN EN 17173 (by DeepL) - Evropský slovník CBRNE

Stáhnout normu: ČSN EN 17173 (by DeepL) (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-04-01
Třidící znak: 012302
Obor: Ochrana společnosti a obyvatel
ICS:
  • 01.040.13 - Životní prostředí. Ochrana zdraví. Bezpečnost (názvosloví)
  • 13.300 - Ochrana proti nebezpečným látkám
  • 13.310 - Ochrana proti zločinu
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.635 balíček typu "B


systém klasifikace a označování přepravních obalů radionuklidů pro přepravu vysoce radioaktivního materiálu, např. neobalených radioizotopů pro lékařské a výzkumné účely nebo vyhořelého jaderného paliva.


Poznámka 1 k položce: Obalový kontejner je navržen a vyroben tak, aby obsahoval specifické radionuklidy, jejichž úroveň radioaktivity je vyšší než hodnoty A1 nebo A2.


Poznámka 2 k položce: Vnější vrstva obalu typu B(U) a typu B(M) je odolná proti ohni a vodě.


Poznámka 3 k položce: Tento vnější obal musí být zřetelně označen vyražením, vyražením nebo jiným způsobem symbolem trojlístku.


Poznámka 4 k položce: Požadavky na obaly typu A, typu B a typu C a obaly pro štěpné materiály jsou uvedeny v 6.4.7 až 6.4.11 ADR.

Upozornění: Jedná se pouze o automatický informativní překlad pro pracovní účely, nejde o oficiální překlad ČSN!

3.635 type ‘B’ package


radionuclides transport package classification and labelling system for transport of highly radioactive material, e.g. unencapsulated radioisotopes for medical and research uses, or spent nuclear fuel


Note 1 to entry: The packaging container is designed and constructed to contain specific radionuclides whose levels of radioactivity are greater than A1 or A2 values.


Note 2 to entry: The outermost layer of a Type B(U) and Type B(M) package is fireand water-resistant.


Note 3 to entry: This outer container shall be plainly marked by embossing, stamping or other means with the trefoil symbol.


Note 4 to entry: Requirements for Type A, Type B and Type C packages and packages for fissile materials are given in the ADR, 6.4.7 to 6.4.11.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím