Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 17173 (by DeepL) - Jednoznačná identifikace, chemické látky

ČSN EN 17173 (by DeepL) - Evropský slovník CBRNE

Stáhnout normu: ČSN EN 17173 (by DeepL) (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2021-04-01
Třidící znak: 012302
Obor: Ochrana společnosti a obyvatel
ICS:
  • 01.040.13 - Životní prostředí. Ochrana zdraví. Bezpečnost (názvosloví)
  • 13.300 - Ochrana proti nebezpečným látkám
  • 13.310 - Ochrana proti zločinu
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.639 Jednoznačná identifikace, chemické látky


kritéria úrovně spolehlivosti identifikace pro analýzu vzorků, u nichž existuje podezření, že obsahují chemické látky nebo látky středního spektra.


Poznámka 1 k položce: Identifikace bojové chemické látky je jednoznačná, pokud je splněno následující kritérium: Chromatografické retenční údaje získané pro bojovou chemickou látku a spektra získaná pomocí dvou různých spektrometrických technik se shodují s údaji získanými pro autentický referenční standard za stejných experimentálních podmínek v po sobě následujících analýzách. Pokud není molekulový ion v hmotnostním spektru přítomen, provedou se techniky, jako je chemická ionizace, k potvrzení molekulové hmotnosti sloučeniny.

Upozornění: Jedná se pouze o automatický informativní překlad pro pracovní účely, nejde o oficiální překlad ČSN!

3.639 Unambiguous identification, chemical agents


identification confidence level criteria for analysis samples suspected containing chemical or mid-spectrum agents


Note 1 to entry: The identification of a chemical warfare agent is unambiguous when the following criterion has been met: The chromatographic retention data acquired for the chemical warfare agent and spectra acquired using two different spectrometric techniques match those obtained for an authentic reference standard under identical experimental conditions in consecutive analyses. If the molecular ion is not present in the mass spectrum, techniques such as chemical ionization is carried out to confirm the molecular mass of the compound.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím