Nacházíte se: Uvádění výrobků na trh»Novinky»Doporučení Komise (EU)2023/498 o kodexu správné praxe pro normalizaci v Evropském výzkumném prostoru

Doporučení Komise (EU)2023/498 o kodexu správné praxe pro normalizaci v Evropském výzkumném prostoru

Doporučení Komise (EU)2023/498(EU)2023/498 - sk verze, o kodexu správné praxe pro normalizaci v Evropském výzkumném prostoru. Toto doporučení navrhuje evropská Komise a mělo by být uplatňováno s příslušnými pravidly na vnitrostátní nebo regionální úrovni a na úrovni EU.
Výběr některých doporučení pro vysokoškolské instituce a soukromé a veřejné výzkumné a inovační organizace:  vypracovat politiku normalizace, a to samostatně, nebo jako součást politiky duševního vlastnictví nebo politiky zhodnocování výsledků výzkumu; zajistit vzdělávání a odbornou přípravu v oblasti normalizace, zohlednit normalizační činnosti a výstupy v plánech profesního rozvoje a posuzování výzkumu u výzkumných pracovníků; připravenost středisek pro přenos technologií na normalizaci; vytvořit systém ukazatelů a hodnocení.
Výběr některých doporučení pro politiku a zúčastněné strany: podporovat normalizaci jako prostředek zhodnocování znalostí na vnitrostátní a regionální úrovni prostřednictvím spolupráce s organizacemi pro tvorbu norem, vysokoškolskými institucemi a sdruženími organizací pro výzkum a inovace a středisky pro přenos technologií, prozkoumat členskými státy potřeby začínajících podniků a malých a středních podniků v projektech výzkumu a inovací v souvislosti s normami a normalizací;  aby organizace pro tvorbu norem dále rozvíjely svá portfolia služeb pro aktéry v oblasti výzkumu a inovací a zkoumaly nové způsoby, jak sladit své činnosti s výzkumem a inovacemi; aby členské státy v souvislosti s úlohou normalizace při zhodnocování výsledků výzkumu a inovací využívaly vnitrostátní podpůrné struktury.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím