Management bezpečnosti potravin
Management bezpečnosti potravin:
Pracovní program norem ISO/TC 34/SC 17 – Work Programme; CEN/SS C01 – Work Programme; ISO/TC 122 – Work Programme
Vydané normy ISO/TC 34/SC 17 – Published Standards; CEN/SS C01 – Published Standards; ISO/TC 122 – Published Standards
HACCP (Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů):
- 2016/C 278/01 (en, sk) Sdělení Komise: Pokyny k provádění systémů řízení bezpečnosti potravin zaměřené na programy nezbytných předpokladů (PNP) a postupy založené na zásadách HACCP, včetně otázek zjednodušení/pružnosti jejich provádění v některých potravinářských podnicích
- BRC,
- IFS,
- FSSC 22000
Management hygieny ve výrobě obalů pro potraviny:
Pracovní program norem ISO/TC 122 – Work Programme; CEN/TC 261 – Work Programme
Vydané normy ISO/TC 122 – Published Standards; CEN/TC 261 – Published Standards
Přeprava nebezpečných zboží a obalů:
Pracovní program norem ISO/TC 122/SC 3 – Work Programme; CEN/TC 261 – Work Programme; CEN/TC 320 – Work Programme
Vydané normy ISO/TC 122/SC 3 – Published Standards; CEN/TC 261 – Published Standads; CEN/TC 320 – Published Standards
stav k 1. 1. 2020
stav v ČSN ČSN on-line |
stav v STN |
||
ISO 22000:2018 |
ČSN EN ISO 22000:2019 |
STN EN ISO 22000:2006 |
|
ISO/TS 22002-1:2009 Prerequisite programmes on food safety - Part 1: Food manufacturing |
ČSN P ISO/TS 22002-1:2010 |
STN P ISO/TS 22002-1:2010 Preventívne (prerekvizitné) programy bezpečnosti potravín. Časť 1: Výroba potravín |
|
ISO/TS 22002-2:2013 Prerequisite programmes on food safety - Part 2: Catering |
nezavedena |
STN P ISO/TS 22002-2:2014 Preventívne (prerekvizitné) programy bezpečnosti potravín. Časť 2: Stravovacie služby |
|
ISO/TS 22002-3:2011 Prerequisite programmes on food safety - Part 3: Farming |
nezavedena |
STN P ISO/TS 22002-3:2013 Preventívne (prerekvizitné) programy bezpečnosti potravín. Časť 3: Poľnohospodárstvo |
|
ISO/TS 22002-4:2013 Prerequisite programmes on food safety - Part 4: Food packaging manufacturing |
nezavedena |
nezavedena |
|
ISO/TS 22002-5:2019 |
|||
ISO/TS 22002-6:2016 Prerequisite programmes on food safety - Part 6: Feed and animal food production |
nezavedena |
nezavedena |
|
ISO/TS 22003:2013 V revizi: |
ČSN P ISO/TS 22003:2014 |
STN P ISO/TS 22003:2007 |
|
ISO 22004:2014 |
ČSN ISO 22004:2015 |
STN P ISO/TS 22004:2007 |
|
ISO 22005:2007 |
ČSN EN ISO 22005:2008 |
STN EN ISO 22005:2007 Sledovateľnosť v krmivárskom a potravinárskom reťazci. Všeobecné zásady a základné požiadavky na systém a jeho implementáciu |
|
ISO 22006:2009 |
ČSN ISO 22006:2011 |
nezavedena |
Management hygieny ve výrobě obalů pro potraviny
stav v ČSN ČSN on-line |
stav v STN |
|
ČSN EN 15593:2017 |
STN EN 15593:2008 |
stav v ČSN ČSN on-line |
stav v STN |
|
ISO/TR 17370:2013 |
- |
- |
Přeprava nebezpečných zboží a obalů
CEN/TC 261 |
stav v ČSN ČSN on-line |
stav v STN |
|
ISO 16106:2006 |
EN ISO 16106:2006 |
ČSN EN ISO 16106:2006 |
STN EN ISO 16106:2006 |
stav v ČSN ČSN on-line |
stav v STN |
|
EN 12798:2007 |
ČSN EN 12798:2007 |
STN EN 12798:2007 |