Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 9000 - neustálé zlepšování

ČSN EN ISO 9000 - Systémy managementu kvality - Základní principy a slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 9000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2016-03-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:9000:ed-4:v1:en
Třidící znak: 010300
Obor: Jakost
ICS:
  • 03.120.10 - Management kvality a prokazování kvality
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.3.2 neustálé zlepšování

opakující se činnost zaměřená na zvyšování výkonnosti (3.7.8)

POZNÁMKA 1 k heslu Proces (3.4.1) stanovení cílů (3.7.1) a hledání příležitostí ke zlepšování (3.3.1) je neustálý proces, který využívá zjištění z auditů (3.13.9) a závěry z auditů (3.13.10), analýzu dat (3.8.1), přezkoumání (3.11.2) systému managementu (3.3.3) nebo jiné prostředky a obvykle vede k nápravnému opatření (3.12.2) nebo k preventivnímu opatření (3.12.1).

POZNÁMKA 2 k heslu Tento termín představuje jeden z běžných termínů a základních definicí norem ISO pro systémy managementu uvedených v příloze SL konsolidovaného dodatku ISO ke směrnicím ISO/IEC, část 1. Původní definice byla upravena doplněním poznámky 1 k heslu.

3.3.2 continual improvement

recurring activity to enhance performance (3.7.8)

Note 1 to entry: The process (3.4.1) of establishing objectives (3.7.1) and finding opportunities for improvement (3.3.1) is a continual processthrough the use of audit findings (3.13.9) and audit conclusions (3.13.10), analysis of data (3.8.1), management (3.3.3) reviews (3.11.2) or other means and generally leads to corrective action (3.12.2) or preventive action (3.12.1).

Note 2 to entry: This constitutes one of the common terms and core definitions for ISO management system standards given in Annex SL of the Consolidated ISO Supplement to the ISO/IEC Directives, Part 1. The original definition has been modified by adding Note 1 to entry.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím