ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.2 akční kritérium
měřitelná nebo pozorovatelná specifikace pro monitorování (3.27) provozního programu nezbytných předpokladů (3.30)
POZNÁMKA 1 k heslu Akční kritérium se stanovuje s cílem určit, zda provozní program nezbytných předpokladů zůstává pod kontrolou a zda se rozlišuje mezi tím, co je přijatelné (kritérium je splněno nebo dosaženo znamená, že provozní program nezbytných předpokladů funguje tak, jak bylo zamýšleno) a co je nepřijatelné (kritérium není splněno ani dosaženo znamená, že provozní program nezbytných předpokladů nefunguje tak, jak bylo zamýšleno).
3.2 action criterion
measurable or observable specification for the monitoring (3.27) of an OPRP (3.30)
Note 1 to entry: An action criterion is established to determine whether an OPRP remains in control, and distinguishes between what is acceptable (criterion met or achieved means the OPRP is operating as intended) and unacceptable (criterion not met nor achieved means the OPRP is not operating as intended).