ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.20 potravinový řetězec
sled etap při výrobě, zpracování, distribuci, skladování potraviny (3.18) a při manipulaci s ní a s jejími složkami od prvovýroby až po spotřebu
POZNÁMKA 1 k heslu Zahrnuje to výrobu krmiva (3.16) a potravy pro zvířata (3.19).
POZNÁMKA 2 k heslu Potravinový řetězec zahrnuje také výrobu materiálů určených pro styk s potravinami nebo surovinami.
POZNÁMKA 3 k heslu Potravinový řetězec zahrnuje také poskytovatele služeb.
3.20 food chain
sequence of the stages in the production, processing, distribution, storage and handling of a food (3.18) and its ingredients, from primary production to consumption
Note 1 to entry: This includes the production of feed (3.16) and animal food (3.19).
Note 2 to entry: The food chain also includes the production of materials intended to come into contact with food or raw materials.
Note 3 to entry: The food chain also includes service providers.