ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.35 program nezbytných předpokladů PNP
základní podmínky a činnosti, které jsou nezbytné k udržování bezpečnosti potravin v rámci organizace (3.31) a v celém potravinovém řetězci (3.20)
POZNÁMKA 1 k heslu Potřebné programy nezbytných předpokladů závisejí na segmentu potravinového řetězce, v němž organizace působí, a na typu organizace. Příklady ekvivalentních termínů jsou: správná zemědělská praxe (GAP), správná veterinární praxe (GVP), správná výrobní praxe (GMP), správná hygienická praxe (GHP), správná zpracovatelská praxe (GPP), správná distribuční praxe (GDP) a správná obchodní praxe (GTP).
3.35 prerequisite programme PRP
basic conditions and activities that are necessary within the organization (3.31) and throughout the food chain (3.20) to maintain food safety
Note 1 to entry: The PRPs needed depend on the segment of the food chain in which the organization operates and the type of organization. Examples of equivalent terms are: good agricultural practice (GAP), good veterinary practice (GVP), good manufacturing practice (GMP), good hygiene practice (GHP), good production practice (GPP), good distribution practice (GDP) and good trading practice (GTP).