ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.9 náprava
opatření k odstranění zjištěné neshody (3.28)
POZNÁMKA 1 k heslu Náprava zahrnuje manipulaci s potenciálně nebezpečnými produkty, a proto se může provádět spolu s nápravným opatřením (3.10).
POZNÁMKA 2 k heslu Nápravou smí být například opětovné zpracování, další zpracování a/nebo odstranění nepříznivých důsledků neshody (např. likvidace pro jiné použití nebo specifické označení štítkem).
3.9 correction
action to eliminate a detected nonconformity (3.28)
Note 1 to entry: A correction includes the handling of potentially unsafe products and can therefore be made in conjunction with a corrective action (3.10).
Note 2 to entry: A correction may be, for example, reprocessing, further processing and/or elimination of the adverse consequences of the nonconformity (such as disposal for other use or specific labelling).