ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.29 cíl
výsledek, kterého se má dosáhnout
POZNÁMKA 1 k heslu Cíl může být strategický, taktický nebo operativní.
POZNÁMKA 2 k heslu Cíle se mohou vztahovat k různým oborům (např. finanční, zdravotní a bezpečnostní a environmentální cíle) a mohou se používat na různých úrovních (např. strategická úroveň, úroveň v celé organizaci, úroveň projektu, produktu a procesu (3.36)).
POZNÁMKA 3 k heslu Cíl může být vyjádřen různými způsoby, např. jako zamýšlený výstup, účel, operativní kritérium, jako cíl systému FSMS, nebo použitím jiných slov s obdobným významem (např. záměr, meta nebo úkol).
POZNÁMKA 4 k heslu V kontextu systému FSMS stanovuje cíle organizace v souladu s politikou bezpečnosti potravin tak, aby se dosáhlo specifických výsledků.
3.29 objective
result to be achieved
Note 1 to entry: An objective can be strategic, tactical, or operational.
Note 2 to entry: Objectives can relate to different disciplines (such as financial, health and safety, and environmental goals) and can apply at different levels (such as strategic, organization-wide, project, product and process (3.36)).
Note 3 to entry: An objective can be expressed in other ways, e.g. as an intended outcome, a purpose, an operational criterion, as a FSMS objective, or by the use of other words with similar meaning (e.g. aim, goal, or target).
Note 4 to entry: In the context of FSMS, objectives are set by the organization, consistent with the food safety policy, to achieve specific results.