ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.3 audit
systematický, nezávislý a dokumentovaný proces (3.36) pro získání důkazů z auditu a pro jeho objektivní hodnocení s cílem určit rozsah, v němž jsou splněna kritéria auditu
POZNÁMKA 1 k heslu Audit může být interní (audit první stranou) nebo externí (audit druhou nebo třetí stranou) a může to být i kombinovaný audit (kombinující dva nebo více oborů).
POZNÁMKA 2 k heslu Interní audit provádí sama organizace nebo externí strana jejím jménem.
POZNÁMKA 3 k heslu „Důkazy z auditu“ a „kritéria auditu“ jsou definovány v ISO 19011.
POZNÁMKA 4 k heslu Relevantními obory jsou například management bezpečnosti potravin, management kvality nebo environmentální management.
3.3 audit
systematic, independent and documented process (3.36) for obtaining audit evidence and evaluating it objectively to determine the extent to which the audit criteria are fulfilled
Note 1 to entry: An audit can be an internal audit (first party) or an external audit (second party or third party), and it can be a combined audit (combining two or more disciplines).
Note 2 to entry: An internal audit is conducted by the organization itself, or by an external party on its behalf.
Note 3 to entry: “Audit evidence” and “audit criteria” are defined in ISO 19011.
Note 4 to entry: Relevant disciplines are, for example, food safety management, quality management or environmental management.