Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - ověřování

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.45 ověřování

potvrzování prostřednictvím poskytnutí objektivních důkazů, že specifikované požadavky (3.38) byly splněny

POZNÁMKA 1 k heslu V tomto dokumentu se rozlišuje mezi termíny validace (3.44), monitorování (3.27) a ověřování (3.45):

validace se provádí před nějakou činností a poskytuje informace o způsobilosti dosahovat zamýšlených výsledků;

monitorování se provádí v průběhu nějaké činnosti a poskytuje informace pro opatření v rámci specifikovaného časového rámce;

ověřování se provádí po nějaké činnosti a poskytuje informace pro potvrzení shody.

3.45 verification

confirmation, through the provision of objective evidence, that specified requirements (3.38) have been fulfilled

Note 1 to entry: Distinctions are made in this document between the terms validation (3.44), monitoring (3.27) and verification (3.45):

validation is applied prior to an activity and provides information about the capability to deliver intended results;

monitoring is applied during an activity and provides information for action within a specified time frame;

verification is applied after an activity and provides information for confirmation of conformity.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím