ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Stáhnout normu: | ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2019-05-01 |
Třidící znak: | 569600 |
Obor: | Pravidla správné hygienické a výrobní praxe |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
3.27 monitorování
určování stavu systému, procesu (3.36) nebo činnosti
POZNÁMKA 1 k heslu Pro určování stavu může být zapotřebí kontrolovat, provádět dohled nebo kriticky pozorovat.
POZNÁMKA 2 k heslu Monitorováním v kontextu bezpečnosti potravin je provádění plánované posloupnosti pozorování nebo měření s cílem posoudit, zda proces pracuje tak, jak je zamýšleno.
POZNÁMKA 3 k heslu V tomto dokumentu se rozlišuje mezi termíny validace (3.44), monitorování (3.27) a ověřování (3.45):
validace se provádí před nějakou činností a poskytuje informace o způsobilosti dosahovat zamýšlených výsledků;
monitorování se provádí v průběhu nějaké činnosti a poskytuje informace pro opatření v rámci specifikovaného časového rámce;
ověřování se provádí po nějaké činnosti a poskytuje informace pro potvrzení shody.
3.27 monitoring
determining the status of a system, a process (3.36) or an activity
Note 1 to entry: To determine the status, there may be a need to check, supervise or critically observe.
Note 2 to entry: In the context of food safety, monitoring is conducting a planned sequence of observations or measurements to assess whether a process is operating as intended.
Note 3 to entry: Distinctions are made in this document between the terms validation (3.44), monitoring (3.27) and verification (3.45):
validation is applied prior to an activity and provides information about the capability to deliver intended results;
monitoring is applied during an activity and provides information for action within a specified time frame;
verification is applied after an activity and provides information for confirmation of conformity.